Danışma Komitesi Üyeleri

Prof. Dr. Hamdi Döndüren

Prof. Dr. Hamdi Döndüren

Danışma Komitesi Başkanı

Prof. Dr. Hamdi Döndüren, 1943 yılında Balıkesir’de doğdu. İlköğrenimden sonra hafızlığını tamamladı. Balıkesir İmam-Hatip Lisesi ile Muharrem Hasbi Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Balıkesir Barosu’na bağlı olarak bir süre serbest avukat olarak görev yaptı. Balıkesir Merkez Vâizliği ve Çanakkale-Bozcaada müftülüğü görevlerinde bulundu. 1975 yılında Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’ne İslâm Hukuku, Fıkıh Usûlü ve Türk Medeni Hukuku dersleri için öğretim üyesi olarak atandı. Aynı görevi, 1978’den itibaren Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü’nde sürdürdü.

1983 yılında doktorasını Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde “İslâm Hukukuna Göre Alım- Satımda Kâr Hadleri” konulu teziyle tamamladı. Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında, 1983’te Yardımcı Doçent, 1988’de Doçent ve 1995’te de Profesör oldu. 1986’da Riyad İmam Muhammed Üniversitesi’nde bir süre araştırma için kaldı.  

Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Hukuku dalından emekli oldu. İslâm hukuku ve ekonomisi alanında çeşitli kitap, bildiri, makale ve yayınları bulunmaktadır. Arapça ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Halen Konya Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İslam Ekonomisi Ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hamdi Döndüren, 9 Aralık 2021 tarihinden itibaren Türk Katılım Reasürans A.Ş. Danışma Komitesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Doç. Dr. Yusuf Erdem Gezgin

Doç. Dr. Yusuf Erdem Gezgin

Danışma Komitesi Başkan Vekili

Doç. Dr. Yusuf Erdem Gezgin, aslen Konyalı olup Isparta’da doğdu. 2010 yılında imam hatip lisesinden, 2014 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini, “Hanefilerde Öncelik Açısından Kıyas ve İstihsan Tahlili” adlı araştırmasıyla 2016yılında tamamladı. 2019 yılında “Fıkhî Açıdan Altın Mübadele İşlemleri” isimli çalışmasıyla doktorasını tamamlayan Gezgin’in bu çalışması, 2021 yılında “II. Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Araştırma Ödülleri” kapsamında ikincilik ödülü aldı. Ayrıca 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

2011-2015 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2022 yılında doçent oldu ve Temmuz 2024 tarihine kadar aynı üniversitede çalışmalarına devam etti. Ağustos 2024 tarihinden itibaren çalışmalarına Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü, İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı’nda devam etmektedir. Misafir öğretim üyesi olarak KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı bölümünde de bir dönem derslere girdi. İslam hukuku ve İslam İktisadı alanlarında çalışmalarını sürdürmekte olan Gezgin’in, pek çok makalesi, bildirisi ve yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.

Akademik görevleri yanı sıra T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Türk Katılım Reasürans A.Ş bünyesinde danışma komitesi başkan vekilliği görevlerini de sürdüren Gezgin, evli ve üç çocuk babasıdır. Çok iyi seviyede Arapça bilmektedir.

Pek çok makale ve bildirisi yanında, yayımlanmış kitap ve kitap bölümlerinden bazıları şunlardır:

  1. Finansal Piyasalarda Altın İşlemleri “İslam Hukuku Açısından Bir İnceleme” (2021). Hikmetevi Yayınları.
  2. Altın Mübadele İşlemleri: İslam Hukuku Açısından Bir Değerlendirme (2020). İktisat Yayınları.
  3. İslami Finans ve Finansal Teknolojiler (Fintech)Blokzincir-Akıllı Sözleşmeler-Kripto Paralar, Bölüm adı: (İslami Finans Perspektifinden BiGA-Dijital Altın Projesi) (2020). Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları.
  4. Fıkhî ve İktisadi Açıdan Salgın Dönemi, Bölüm adı: (Ehliyet Teorisi Bağlamında Salgın Hastalık) (2021). Fecr Yayınları.
  5. İslami İlimlere Giriş, Bölüm adı:(Fıkıh Usulü (Tanım-Tarihçe-Literatür)) (2021). Hikmetevi Yayınları.
  6. Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Dinî Hayat, Bölüm adı: (Din ve Ekonomi) (2023). Ankara Üniversitesi Yayınları.
Adem Yönden

Adem Yönden

Danışma Komitesi Üyesi

Adem Yönden, 1981 yılında doğdu. 1999 yılında İmam Hatip Lisesi’nden, 2003 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İşletme Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştur. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi’nde İşletme lisans eğitimini tamamlamıştır. 2019 yılında yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde “Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı” alanında tamamlamıştır.


İş hayatına 1999 yılında özel sektörde pazarlama satış elamanı olarak başlamıştır. 2008 yılında ise Albaraka Türk Katılım Bankası’nda Bireysel ve Kurumsal Pazarlama yetkilisi olarak göreve başlamıştır. 5 yıl Tokat’ta Albaraka Türk Katılım Bankası’nda, 1 yıl ING Bank’ta görev yapmıştır. Daha sonra 5 yıl Çorum’da Albaraka Türk Katılım Bankası’nda, Ticari Kurumsal Portföy Sorumlu Yöneticisi olarak devam etmiştir. 2018 yılında itibaren Konya’da ikamet etmekte olup Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. de Şube Müdürü olarak görevine  devam eden Adem Yönden, 9 Aralık 2021 tarihinden itibaren Türk Katılım Reasürans A.Ş. Danışma Komitesi Üyeliği görevini yürütmektedir.

 

Hakkımızda daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Hemen bize ulaşın.